Menü Bezárás

Gezelligheid akkor is!

"A karácsony remekül telt, jó volt 3 hónap után újra otthon lenni, és feltöltődni is sikerült, így január közepén újult erővel utaztam vissza Hollandiába. " - újabb stipis beszámoló Hollandiából.

Első szemeszteren túl, lockdown-on innen

Ezeket a sorokat november tizenegyedikén írom. Ez azt jelenti, hogy pontosan két hónap telt el mióta felszállt a repülőm Budapesten, hogy elvigyen Edinburgh-ba, a következő négy évem színhelyére.

Az adventi időszak online oktatásban a félévi vizsgákkal és angol pudinggal Londonban

Annál is kalandosabb lett a pandémia időszakában Lipovics Dániel első fél éve az UCL Egyetemen az Egyesült Királyáságban, mint ahogy elképzelte. Annyi biztos, hogy a kollégium gondoskodott az ünnepi hangulatról

Fél év online kísérletezés egy vegyészmérnök szemével Angliában

A szemeszter második felében is folytatódott az Imperial College London vegyészmérnöki szakán, amelynek hallgatója vagyok, az oktatás továbbra is online formában.

Mi is az a ChemEngParent?

Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy Stipendium Peregrinum Ösztöndíjjal tanulhatok Anglia egyik legjobb egyetemének, az Imperial College London egyetemnek a vegyészmérnöki szakán.

Edinburgh, a következő 4 évem színhelye

Ezeket a sorokat november tizenegyedikén írom. Ez azt jelenti, hogy pontosan két hónap telt el mióta felszállt a repülőm Budapesten, hogy elvigyen Edinburgh-ba, a következő négy évem színhelyére.

4 Eurós bevásárlás, strandolás, Hollandia!?

Ugyan nem ismerlek Téged, de gyanítom, hogy mivel most időt szánsz erre a beszámolóra, kicsit talán érdekel, milyen lehet külföldön tanulni.

Karantén-kísérletek és egy londoni fizikushallgató egyéb történetei

Lipovics Dániel, a Stipendium Peregrinum ösztöndíjasaként szeptemberben költözött ki Londonba, hogy megkezdje a University College London (UCL) fizikus képzését.

STIPI ösztöndíjjal Svájcban!

Forrai Benedek a Stipendium Peregrinum ösztöndíjjal jutott ki a svájci ETH egyetemre. Hogy hogyan teltek a beilleszkedés hónapjai megtudhatod Benedek beszámolójából.
EnglishFrenchGermanHungarianSpanish