Menü Bezárás

Kovács Boldizsár írása

Életem a Juilliard School diákjaként 

#stipi élménybeszámoló

A nevem Kovács Boldizsár és augusztus 22-én érkeztem meg New Yorkba, hogy megkezdhessem tanulmányaimat a Juilliard School ütőhangszeres tanszakán. Az első héten még tanítás nem volt, így lehetőségem volt megismerkedni a többi diákkal és felfedezni a várost. Nagyon hamar sikerült megszoknom az új közösséget, mindenki nyitott és barátságos volt. A világ minden tájáról járnak ide diákok, érdekes volt megtapasztalni, hogy milyen különbségek vannak a művészetről alkotott gondolataink között. 

A következő hetekben aztán fokozatosan megismertem a tanári kart is, és ezen a téren sem ért csalódás. Mindegyikük nagyon magas színvonalon tanít, ugyanakkor ügyelnek arra, hogy az órák és próbák kellemes hangulatban teljenek. Már ilyen rövid idő alatt is rengeteg hasznos új tudást szereztem, csak rajtam múlik, hogy mit tudok majd kezdeni vele. 

Szerencsére a járvány ellenére is volt már lehetőségünk fellépésekre. Szeptember végén az egyetem kortárs zenei együttese, a New Juilliard Ensemble tagjaként játszhattam, ez volt az első fellépésem itt kint, hatalmas élmény volt. Október végén pedig az egyetem szimfonikus zenekara, a Juilliard Orchestra adott koncertet Xian Zhang vezényletével az Alice Tully Hallban, amin szintén volt lehetőségem fellépni. Hamarosan lesznek újabb szimfonikus zenekari koncertek, november végén pedig az ütőhangszeres tanszak fog kamarazenei koncertet adni, nagyon várom már ezeket a fellépéseket. 

Hálás vagyok a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjnak, aminek köszönhetően ilyen élményekben lehetett részem!