Menü Bezárás

A projekt adatai:
Projektkód: NTP-HTSZ-EU-M-20
A projekt címe: Eszköztár tehetségazonosításhoz
Elérhetőség: ntp@ntk.hu

A projekt bemutatása:

Az EFOP-3.2.1-15 számú Tehetségek Magyarországa című kiemelt projekt (amely a fejlesztendő régiókban valósul meg) tevékenységeinek egy része a Közép-Magyarország régióban működő, hazai forrású, a Nemzeti Tehetség Program keretében támogatott tükörprojektekkel együttműködésben valósul meg. Így a tevékenységek országos lefedettsége biztosított. Ilyen tükörprojekt például a tehetségügyi rendezvények megvalósítását felölelő program.

A program célja, hogy hazai és nemzetközi szinten is elősegítse a tehetséggondozásban jártas szakemberek közti információáramlást, hálózatosodást, egyúttal a tehetségbarát társadalmi szemlélet erősítését is szolgálja.

A programban több különböző célú és a tehetséggondozás más-más területeivel foglalkozó konferencia valósul meg:

  • A Tudományos tehetségkonferencia sorozat célja, hogy nyilvánosságra hozzuk a Nemzeti Tehetség Központban zajló kutatásaink, fejlesztéseink eredményeit a hazai szakmai közönség számára. A konferenciasorozatot a hazai tehetséggondozás eredményeinek tudományos igénnyel történő bemutatására és megvitatására hoztuk létre, ahol a pedagógusok és szakemberek lehetőséget kapnak arra, hogy szakmailag fejlődjenek és kapcsolatokat építhessenek.

  • A Tehetségutak Közép-Európában tehetségkonferencia sorozat célja, hogy szakmai fórumot teremtsen a tehetséggondozással foglalkozó közép-európai szakemberek számára, bemutassa a közös problémákra adott megoldási javaslatokat.

  • A Nemzetközi tehetségügyi konferencia célja, hogy a hazai szakemberek számára bemutassa a tehetséggondozás legújabb nemzetközi trendjeit, eredményeit, valamint bekapcsolja hazánkat a tehetségről szóló kutatások nemzetközi diskurzusába. Ennek érdekében rangos hazai és külföldi előadókat hívunk, szekcióbeszélgetések és kiegészítő programok valósulnak meg.

  • Tömbösített természettudományi tehetséggondozó programunk közvetlenül a tehetséges gyermekek fejlesztésére, felkészítésére fókuszálnak, élmény alapú, inspiráló tanórán kívüli gazdagító programok formájában. A szakképzett foglalkozásvezetők a gyerekek manuális tehetségét, kreativitását, együttműködési készségeit egyaránt fejlesztik a modern technológiákat projektmódszerrel ötvöző alkalmakon, melyek a képességfejlesztés mellett pályaorientációs céllal valósulnak meg.

  • A Tehetségfesztivál a tehetségügyet, a tehetséggondozást, a Nemzeti Tehetség Programot népszerűsítő rendezvény, ahol a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat egyaránt inspiráló és a tehetségkibontakozás lehetőségeiről gazdag, élményszerű ismereteket nyújtó interaktív és a családi feltöltődést is szolgáló programokat kínálunk. A fesztiválon tehetségterületek szerint szervezett interaktív sátrak, szabadtéri játékok, beszélgetések, előadások és színpadi produkciók várják az érdeklődőket.