Menü Bezárás

A projekt adatai:
Projektkód: NTP-MTM-M-22-0001
A projekt címe: Minősített Tehetséggondozó Műhelyek támogatása és fejlesztése
Elérhetőség: ntp@ntk.hu

A projekten belül a következő tevékenységeket valósítjuk meg.

  1. Iskolák műhelybeszélgetéseinek megszervezése, lebonyolítása

Az MTM-intézmények tehetséggondozó és műhelymunkaprogramokat szerveznek, amelyeken tehetséges tanulók, illetve a tehetségfejlesztéssel foglalkozó pedagógusok vesznek részt. Az NTK cateringszolgáltatást és igény szerint, az intézmény ajánlása alapján, szakmailag megfelelő előadót biztosít.

  1. Mentorképzésben részt vevő pedagógusok szupervíziójának megszervezése

Az MTM-intézmények tehetséges tanulóinak mentorai számára biztosítunk folyamat-tanácsadói támogatást. A mentorok egyéni, személyes igényekhez illeszkedő mentori támogatásban részesítik azokat a kiemelkedő tehetségeket, akiknek a tehetségük kibontakoztatásához speciális segítségre van szükségük. A folyamattanácsadók az ő munkájukat segítik csoportos tanácsadás keretében – a szakmai kompetenciájuk növelése, a kooperáció és a hatékonyság fejlesztése révén.

  1. MTM-ek találkozójának megszervezése, lebonyolítása

Az ország összes MTM-intézményének találkozója, amely eredmények, jó gyakorlatok disszeminációjának érdekében van lebonyolítva. A rendezvényen részt vevő intézményvezetők és programfelelősök számára lehetőség nyílik a hálózatfejlesztésre és intézményközi együttműködések megalapozására.

  1. Egyéni tehetségmentorálás lebonyolítása

A 2021/2022-es tanév során az MTM-intézmények tehetséges tanulóit a mentorok folyamatosan támogatják.

  1. Tehetséges tanulók egyéni ösztöndíjjal való támogatása

A KMR-ben lévő MTM-intézményekben tanuló tehetséges tanulók szakmai ajánlások birtokában pályázhatnak ösztöndíj-támogatásra, melynek értéke 50.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjed.

  1. MTM-intézmények eszközigényeinek teljesítése

A KMR-ben lévő MTM-intézmények részére, igényfelmérést követően, oktatás- és tehetségfejlesztéssel kapcsolatos eszközöket szerzünk be.

  1. Alumni mentorprogram

Az NFTÖ-program korábbi nyerteseinek bevonásával – legyen belföldi vagy határon túli ösztöndíjas – mentorprogramot valósítunk meg, a kiválasztott mentoráltak igényei alapján. A programban összesen legfeljebb 20 mentorált vesz részt, legfeljebb 12 fő mentor bevonásával.

  1. Mentor-mentorált online találkozó

Az alumni mentorprogram idei, valamint korábbi résztvevői online találkozón vesznek részt, mely kiváló networking alkalom egy szakmailag szoros kapcsolat kialakítására az alumnusok között, egy lazább kapcsolatrendszer keretében.