Menü Bezárás

A projekt adatai:
Projektkód: NTP-MTM-M-21-0001
A projekt címe: Minősített Tehetséggondozó Műhelyek támogatása és fejlesztése
Elérhetőség: ntp@ntk.hu

A projekten belül a következő tevékenységeket valósítjuk meg.

  1. Iskolák műhelybeszélgetéseinek megszervezése, lebonyolítása

Az MTM-intézmények tehetséggondozó és műhelymunkaprogramokat szerveznek, amelyeken tehetséges tanulók, illetve a tehetségfejlesztéssel foglalkozó pedagógusok vesznek részt. Az NTK cateringszolgáltatást és igény szerint, az intézmény ajánlása alapján, szakmailag megfelelő előadót biztosít.

  1. Mentorképzésben részt vevő pedagógusok szupervíziójának megszervezése

Az MTM-intézmények tehetséges tanulóinak mentorai számára biztosítunk folyamat-tanácsadói támogatást. A mentorok egyéni, személyes igényekhez illeszkedő mentori támogatásban részesítik azokat a kiemelkedő tehetségeket, akiknek a tehetségük kibontakoztatásához speciális segítségre van szükségük. A folyamattanácsadók az ő munkájukat segítik csoportos tanácsadás keretében – a szakmai kompetenciájuk növelése, a kooperáció és a hatékonyság fejlesztése révén.

  1. MTM-ek találkozójának megszervezése, lebonyolítása

Az ország összes MTM-intézményének találkozója, amely eredmények, jó gyakorlatok disszeminációjának érdekében van lebonyolítva. A rendezvényen részt vevő intézményvezetők és programfelelősök számára lehetőség nyílik a hálózatfejlesztésre és intézményközi együttműködések megalapozására.

  1. Egyéni tehetségmentorálás lebonyolítása

A 2021/2022-es tanév során az MTM-intézmények tehetséges tanulóit a mentorok folyamatosan támogatják.

  1. Tehetséges tanulók egyéni ösztöndíjjal való támogatása

A KMR-ben lévő MTM-intézményekben tanuló tehetséges tanulók szakmai ajánlások birtokában pályázhatnak ösztöndíj-támogatásra, melynek értéke 50.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjed. A 2020/2021. évi ösztöndíjpályázaton 64 tanuló részesült támogatásban.

  1. MTM-intézmények eszközigényeinek teljesítése

A KMR-ben lévő MTM-intézmények részére, igényfelmérést követően, oktatás- és tehetségfejlesztéssel kapcsolatos eszközöket szerzünk be. A 2020/2021. évi projektben az intézmények átlagosan 511.276 Ft értékben kaptak eszközöket.

  1. Alumni mentorprogram

Az NFTÖ-program korábbi nyerteseinek bevonásával – legyen belföldi vagy határon túli ösztöndíjas – mentorprogramot valósítunk meg, a kiválasztott mentoráltak igényei alapján. A programban összesen legfeljebb 20 mentorált vesz részt, legfeljebb 12 fő mentor bevonásával.

  1. Mentor-mentorált online találkozó

Az alumni mentorprogram idei, valamint korábbi résztvevői online találkozón vesznek részt, mely kiváló networking alkalom egy szakmailag szoros kapcsolat kialakítására az alumnusok között, egy lazább kapcsolatrendszer keretében.


EnglishFrenchGermanHungarianSpanish