Menü Bezárás

A projekt adatai:
Projektkód:NTP-TK-M-21-0005
A projekt címe: Zenei tehetséggondozó program a Snétberger Központban
Elérhetőség: info@snetbergercenter.org

SNÉTBERGER PROGRAM

A Nemzeti Tehetség Programból finanszírozott Snétberger Program középpontjában a különleges zenei tehetséggel rendelkező roma és/vagy hátrányos, illetve halmozottan helyzetű fiatalok tehetséggondozása áll. A program alapítója és művészeti igazgatója Snétberger Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész, zeneszerző, az egyik legismertebb és legsikeresebb jazz- és világzenei előadó. Az oktatási modellt berlini tanári tapasztalataira építve álmodta meg és dolgozta ki. A program megvalósításáért a Nemzeti Tehetség Központ felelős, együttműködve a Snétberger Zenei Tehetség Közhasznú Alapítvánnyal. Az NTK zászlóshajójának számító programban – a kezdetek óta minden esztendőben – mintegy 60 fiatal tökéletesítheti zenei tudását. A kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés – a programnak köszönhetően – teljesen ingyenes.

SNÉTBERGER ZENEI TEHETSÉG KÖZPONT

A program 12 hetes bentlakásos kurzusból áll (nyáron 6, ősszel és tavasszal 3-3 hét), amelyre minden évben az iskolai szünetekhez próbál illeszkedni. A kurzusok az NTK felsőörsi központjában zajlanak. A Központ mind infrastruktúrájában, mind elhelyezkedésében az elmélyült zenei képzésre lett kialakítva, ott minden a zenéről szól. A fókuszban az egyéni képességekhez mért folyamatos fejlődés áll, amelyet egy egyedülálló közösségben valósítanak meg, hiszen a különböző korú és képességű diákok a kurzusok alatt együtt élnek a Központban tanáraikkal, mentoraikkal és a szakmai stáb tagjaival. A diákok egyénre szabott, intenzív zenei képzést, folyamatos mentori támogatást, személyre szabott készségfejlesztést, különórákat, vizsgafelkészítést és pályaorientációs tanácsadást kapnak.

A kiváló zenei képzés és gondos mentorálás egy évtizedes munkájának eredménye, hogy a program ösztöndíjasainak többsége további tanulmányokba kezd: életkortól függően bekapcsolódnak az alap-, közép- vagy felsőfokú zeneiskolai oktatásba, érettségi vizsgát tesznek, diplomát szereznek. A programban az elismert művésztanárok mellett egy szakmai stáb is azon dolgozik, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapjanak.

A Snétberger Program 2021-ben ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Számos hazai és külföldi díjjal rendelkezik, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjjal jutalmazta munkásságát, 2019-ben pedig a Spanyol Roma Kulturális Intézet Nuevos Creadores díját nyerte el.

  • közel 900 jelentkező
  • 300 végzett diák
  • Évente 100 órányi koncert
  • elismert, kiváló művészek
  • folyamatos mentori támogatás
  • hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozása

Új év, újra Snétberger kurzus: elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 12. évfolyamára. A tavaly 10 éves jubileumát ünneplő Programban hatvan többek között hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ által működtetett felsőörsi Snétberger Központban. Idén újra személyes meghallgatás keretében 3 helyszínen, és a tavalyihoz hasonlóan online formában is várják a jelentkezéseket 2022. május 10-ig.

Jelentkezés: www.meghallgatunk.hu

Elérhetőség:
Snétberger Zenei Tehetség Központ
8227 Felsőörs, Hóvirág u. 28.
+36 87 799 004
info@snetbergercenter.org
www.snetbergercenter.org

EnglishFrenchGermanHungarianSpanish