Menü Bezárás

A projekt adatai:
Projektkód: NTP-START-M-22-0001
A projekt címe: Befektetés a jövőbe
Elérhetőség: start@ntk.hu

A program támogatni kívánja a fiatal tehetségeket startup vállalkozásuk létrehozásában. Célunk, hogy lehetőséget adjunk tehetséges fiatalok számára ötleteik valóra váltására a program három alappillére által:

  • a vállalkozói kompetenciák fejlesztését célzó képzések biztosításával,
  • a tapasztalt üzleti mentor jelenlétével,
  • az indulótőke biztosításával.

Ezen biztonsági háló tudatában a vállalkozó kedvű, ambiciózus fiatalok koncentrálhatnak innovatív ötletük kidolgozására, piaci igényekhez igazítására és terveik valóra váltására.

A beadott pályaművek közül egy szakmai zsűri kiválasztja a 20 legjobb pályázatot. A nyertes pályázók két hónapos komplex szakmai felkészítő programon vesznek részt, külső szakértők bevonásával, amelynek célja az ötletek validálása és megvalósításuk előkészítése, emellett jelentős anyagi támogatásban is részesülnek.

A komplex szakmai programot követően a résztvevők egy ún. Demo Day-en vesznek részt, amely egyrészt az eddig elért sikerek bemutatásának helyszíne lesz, másrészt pedig a kidolgozott ötletek versenye is, hiszen kettő – a zsűri által legjobbnak ítélt – ötlet további anyagi támogatásban is részesül majd, mely felhasználási célja már a prototípus gyártásán túlmutató: a cél egy-egy piaci árbevételt termelő, önálló vállalkozás létrehozása.

A vállalkozói kompetenciák fejlesztését célzó képzések biztosítása, a tapasztalt üzleti mentor jelenléte és az indulótőke biztosítása mind lehetővé teszi a vállalkozó kedvű fiatalok számára innovatív ötletük valóra váltását, különösebb kockázatok nélkül. A programba bekerülő 20 ötletből elkészülő 20 prototípus alapján a résztvevők reális képet kapnak a sikerhez szükséges idő- és energiaráfordítás mértékéről, elsajátítják a startup alapításhoz szükséges elméleti tudást, megtanulják gyakorlatban a startup vállalkozásuk sikeres megvalósításához szükséges eszközök használatát és egy aktív szakmai közösség tagjaivá válhatnak. Ezen erősségekre támaszkodva sokkal tudatosabbá válhatnak a munkaerőpiacon vagy saját vállalkozásuk létrehozásakor.