Menü Bezárás

A projekt adatai:
Projektkód: NTP-KONF-M-21-0001
A projekt címe: Nemzetközi konferencia (Budapest Talent Summit) szervezése és lebonyolítása
Elérhetőség: ntp@ntk.hu

A program hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséggondozás, a tehetségek felismerésének fontossága, az erről szóló szakmai és politikai párbeszéd igénye hangsúlyossá váljon valamennyi ET-tagállam számára. Ugyanakkor alkalmas arra, hogy a magyar tehetséggondozás eredményeit, a Nemzeti Tehetség Program sikerét, sokszínűségét bemutassa. A kiemelt NTP finanszírozású programok pedig jó gyakorlatokként kerülhetnek bemutatásra, igazolva a Nemzeti Tehetség Program különleges eredményeit.

A 2021-ben megrendezésre került Budapest Talent Summit (BTS) célja, hogy a jelenlévő nemzetközi delegáltak és szakemberek megismerjék Magyarország átfogó tehetséggondozó stratégiáját, a világon egyedülálló Nemzeti Tehetség Programot és annak legfontosabb elemeit (a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramot, a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat, a hátrányos helyzetű tehetségek és női tehetségprogramok támogatását stb.) és az abban elért kiemelkedő eredményeket. A BTS kiváló lehetőség arra, hogy Magyarország szerepét a világ tehetséggondozásában megerősítse, ezáltal az imázsát emelje, jó és követendő példával járjon elöl az országok között.

A program hosszú távú célja továbbá, hogy fenntartsa nemzetközi szinten is az érdeklődést a tehetséggondozás, a tehetségprogramok és a tehetségek iránt, valamint közép- és hosszú távú stratégiai gondolkodás vegye kezdetét annak érdekében, hogy valamennyi tehetséges fiatalnak egyenlő esélyei legyenek kibontakoztatni tehetségüket.