Menü Bezárás

A projekt adatai:
Projektkód: NTP-KOMP-M-22-0001
A projekt címe: Komplex tehetségprogramok
Elérhetőség: ntp@ntk.hu

A program keretében erkölcsi és anyagi elismerésben részesülnek azok a hazai és határon túli tehetséggondozó szakemberek, akik köznevelési intézményekben, a felsőoktatásban, illetve civil szervezetekben több éve kiemelkedően magas színvonalú munkát végeznek a nemzet tehetségeinek kibontakoztatása érdekében. Ezenkívül azon önkormányzatok munkáját is szeretnénk elismerni, amelyek kiemelkedő színvonalú tehetséggondozó munkát végeznek.

OKTV Díjátadó Ünnepség

Az OKTV-n sikeresen szereplő diákok felkészítőtanárainak felterjesztési folyamatát az Oktatási Hivatal végzi. Legfőbb feladatunk a Nemzeti Tehetség Program részeként alapított „Kiváló versenyfelkészítő” kategória győzteseinek szóló elismerések átadásának menedzselése. A díjak átadása az OKTV Díjátadó Ünnepségen történik.

„Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj odaítélése vegyesen, nyílt pályáztatás útján, illetve egy kategória esetében a pályázati felhívásban megjelölt szervezetek szakmai javaslatai alapján (zárt pályázati kategória) valósul meg. A díjak odaítéléséről az értékelők által kialakított bírálati javaslat alapján a Pályázati Bizottság dönt, amelynek tagjait a tehetséggondozási fejlesztéseket megvalósító, illetve szakmai irányító szervezetek delegáltjai alkotják, a Nemzeti Tehetség Központ felkérése alapján. A díjak átadása az Országos Tehetséggála alkalmával valósul meg.

A zárt (D) kategória esetében a pályázati felhívásban megjelölt szervezetek küldhetik el ajánlásukat.

A „Bonis Bona” díjra azok a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok, szakemberek jelölését várják, akik legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak, és a munkaköri feladataikon túl is szerepet vállalnak a tehetséggondozásban. A jelöléseket „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” kategóriában lehet leadni. Alapítása óta a díjban már mintegy 1000 pedagógus részesülhetett.

Tehetségbarát Önkormányzat díj

A Tehetségbarát Önkormányzat kiválasztási folyamata nyílt pályáztatás útján történik, az önkormányzatok maguk pályázhatnak a címre, a cím ünnepélyes átadása az Országos Tehetséggálán történik.

A „Tehetségbarát Önkormányzat” díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A díj elnyerésére idén is az alábbi kategóriákban lehet pályázatot benyújtani:

• A kategória: községek, városok önkormányzatai;

• B kategória: megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok.

A „Tehetségbarát Önkormányzat” címmel járó elismerés mellé 1.500.000 Ft-os támogatást is kapnak a nyertes önkormányzatok, amit a tehetséggondozással járó tevékenységükre fordíthatnak.