Menü Bezárás


A START Pro programra 2023. október 25-től egészen 2024. február 15-ig lehet jelentkezni.

A megújult a Nemzeti Tehetség Program START programja olyan alapvető, vállalkozásindítást segítő szakmai képzéseket nyújt a fiataloknak, amely átfogó támogatást biztosít számukra kreativitásuk és egyéniségük kibontakoztatásához.

A START 2023-tól komplex programcsaládként támogatja a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását, de a vállalkozásfejlesztés mellett kiváló kapcsolatépítő jelleggel is bír, hiszen célja, hogy egy olyan közösség alakuljon ki, amely hosszabb távon is tudja segíteni egymást.

„Szakmai partnerünkkel, a Design Terminallal, a vállalkozói tehetségek belső erőforrását kívánjuk támogatni a vállalkozói kedv felkeltésétől a sikeres piacra lépésig. A programcsaládot a START Ideathon, a START Basic és a START Pro alkotja, melyek az ötlet fejlettségi szintjéhez igazodó tapasztalati- és tudásanyag kínálattal, a szintek közötti átjárhatóság lehetőségével járulnak hozzá egy vállalkozói tehetségút kialakításához” – mutatta be korábban Sándor-Kovács Dóra, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője a START programcsalád elemeit.

Így épül fel a START programcsalád

A 2023-ban első alkalommal meghirdetett START Ideathon a 16-20 éves középiskolásokat célzó, kétfordulós ötletverseny. A verseny során folyamatos képzés és támogatás mellett az ötlettől mindössze öt hónap alatt annak vizuális megjelenítéséig, egy prototípus kialakításáig is eljuthatnak a pályázók. A programban a Minősített Tehetséggondozó Műhelyekben és azok partnerintézményeiben tanuló diákok vesznek részt. A győztes, a tárgynyereményeken túl automatikusan felvételt nyer majd a 2024-es START Basic programba.

A START Basic azokat a 18 és 27 év közötti fiatalokat szólítja meg, akik már egy jó ötlettel rendelkeznek, de tanácstalanok abban, hogy azt hogyan alakítsák át ötletüket működőképes vállalkozássá, míg a START Pro célja már a konkrét piacra lépés, majd ezt követően a gyors növekedés és skálázhatóság biztosítása. 

Ezekre számíthatnak a START Pro program résztvevői

A START Pro résztvevői hét alkalomból álló képzésen vehetnek részt. A képzés során a sikeres pályázók az üzleti modellek, marketing és PR eszközök, értékesítési technikák, szervezetfejlesztés, jogi – és pénzügyi alapok témaköreiben mélyedhetnek el. A csapatok munkáját kulcsmentorok támogatják. A kulcsmentorok heti, online konzultációs alkalmak során segítenek beépíteni a tanultakat. A képzést a most már hagyományosnak tekinthető Demo Day zárja, ahol a csapatok bemutatják ötleteiket. A Pro program két kategóriájának (nonprofit/forprofit) díjazottjai 5-5 millió forintos nyereményben részesülnek, a különdíjas csapat pedig összesen 5 további mentoring alkalmat érdemelhet ki.

Jelentkezés, további információk:
A START Pro programba 2024. február 15-ig az ntpstartprogram.ntk.hu oldalon lehet jelentkezni.