Menü Bezárás

Budapest, 2020. november 1.

Würtz Csilla személyében új ügyvezető érkezett a Nemzeti Tehetség Központhoz, aki 2020. november 1-vel vette át a Központ irányítását és ügyvezetői feladatait.

Az új ügyvezető 27 év nemzetközi diplomáciai tapasztalattal rendelkezik, rangját tekintve nagykövet. Öt évig a NATO nemzetközi apparátusában felsővezetői pozíciót töltött be. Egyebek között vezette a NATO legfőbb döntéshozó szervének az Észak-atlanti Tanácsnak Titkárságát és egyben a Tanács első női titkára és a NATO csúcstalálkozók szervezéséért felelős Task Force vezetője is volt. Korábban betöltötte a Külgazdasági és Külügyminisztérium protokollfőnöki tisztét is, valamint alelnöke volt az ENSZ gazdasági és pénzügyi kérdéseket kezelő főbizottságának fenntartható fejlődés témában.

Würtz Csilla nemzetközi tapasztalatai és kapcsolatai jelentős mértékben járulnak hozzá, hogy a Nemzeti Tehetség Központ megkezdett jó gyakorlatát folytatva, a nemzetközi együttműködések kiszélesítését is nagymértékben elősegítse.

2018-ban Fülöp belga király a II. Lipót Rend Főtisztje (Grand Officer of the Order of Leopold II) állami kitüntetést adományozta számára Belgium nemzeti profiljának erősítéséért.

„Nagy izgalommal és várakozással nézek az új pozíció betöltése elé. Meggyőződésem, hogy a Nemzeti Tehetség Központ eddigi történetének sikerei és az a szaktudás, amely a Központban rendelkezésre áll, óriási lehetőséget tartogatnak a tehetséggondozás számára.” – mondta Würtz Csilla kinevezése kapcsán.

Munkájához sok sikert és eredményeket kívánunk!