Menü Bezárás

Tehetségmenedzsment továbbképzés pedagógusoknak

Budapest, 2020. október 21.

Akkreditált továbbképzés keretében sajátíthatják el a pedagógusok az iskolai tehetségek egyéni igényeinek és fejlesztésének alapjait. A tehetséges tanulók szükségleteire reflektáló, adaptív iskolai környezet megteremtésére irányuló nevelés alapja a tehetségek megbízható felismerése, azonosítása, és a tehetség fejlesztéséhez a megfelelő programok biztosítása. Ebben segítenek a Nemzeti Tehetség Központ online képzései.

Minden gyermek, tanuló fejlődésében lényeges szerepet játszik a pedagógus fejlesztő tevékenysége – különösen igaz ez a kiemelkedően kreatív, egy vagy több területen tehetséges tanulókra. A tehetséges tanulók esetében pedig a tanulási fókuszt és az érdeklődést, jellemzően motiváló feladatokkal lehet fenntartani. A módosított Nemzeti Alaptantervben így külön kiemelésre kerül, hogy a tehetséggondozást valamennyi nevelési-oktatási szakaszban, minden neveléssel, oktatással foglalkozó intézménynek alkalmaznia kell, és a pedagógiai programjába szükséges beillesztenie. „A tehetségészlelés és tehetségfejlesztés lehetőségei az iskolában” 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés ebben támogatja a köznevelési intézményeket és pedagógusokat. A továbbképzés az objektivitásra törekvő mérőeszközökkel ismerteti meg a résztvevőket, és hangsúlyt helyez a tehetséggondozási programok széles körére.  A képzés által az általános és középiskolák pedagógusai korszerű tehetséggondozási szemléletű, gyakorlatorientált ismeretekre tehetnek szert.

A továbbképzés 6 online alkalom során valósul meg, délelőtti vagy délutáni ütemezésben, melyre az alábbi linken tudnak jelentkezni: