Menü Bezárás

TEHETSÉG PODCAST CÍMMEL STARTOL A NEMZETI TEHETSÉG KÖZPONT PODCAST CSATORNÁJA

Tehetség Podcast címmel indítja el podcast csatornáját a Nemzeti Tehetség Központ (NTK). Magyarországon ez lesz az első tehetséggondozással foglalkozó hanganyagokat tartalmazó felület. Tehetséges fiatalok, szakértők, tehetséggondozással foglalkozó szakemberek és pedagógusok mellett, szakmájukban elismert személyek is megszólalnak a hetente megjelenő adásokban. A Tehetség Podcast adásai elérhetőek a legismertebb podcast elosztókon: a Spotify, a Google, és az Apple podcast felületein.

Augusztustól a tehetséggondozás területén egyedülálló csatorna színesíti a hazai podcast felhozatalt, nem kisebb céllal, minthogy az interjúbeszélgetésekkel felhívja a figyelmet a tehetséggondozás fontosságára. Mi a tehetség? A tehetség veleszületett vagy szerzett? Milyen lehetőségei vannak itthon egy tehetséges fiatalnak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is keresi a választ a Nemzeti Tehetség Központ induló podcast csatornája.

A csatorna adásai tehetséges fiatalokról, mentorokról, tehetséggondozó szakemberekről és a Nemzeti Tehetség Program keretében elérhető támogatásokról, lehetőségekről is szólnak, miközben bemutatják, hogy Magyarország milyen gazdag tehetségekben.  „Minden lehetséges felületen szeretnénk népszerűsíteni a tehetséggondozás fontosságát és megmutatni azokat a tehetségeket, szakembereket, akik ezen a területen kiemelkedőek. Olyan beszélgetéseket készítünk, amelyek inspirálóak lehetnek a hallgatók számára.” – hangsúlyozta dr. Papp Zsófia, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője. A Tehetség Podcast hanganyagai elérhetőek a Spotify, az Apple és a Google Podcasts felületein is. Érdemes hetente frissíteni az NTK csatornáját, mert számos inspiráló személlyel – közöttük Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel, a Stipendium Peregrinum ösztöndíjasokkal vagy Benkő Vilmos, a Speak Academy alapítójával is – készítenek izgalmas beszélgetéseket.