Menü Bezárás

TEHETSÉG HATÁROK NÉLKÜL ­- EGY MINDENKIÉRT –SZILÁGYI ÁRON OLIMPIAI BAJNOKKAL KÖZÖSEN NÉPSZERŰSÍTI A HAZAI TEHETSÉGGONDOZÁST A NEMZETI TEHETSÉG KÖZPONT

2022. február 9.

A Nemzeti Tehetség Központ (NTK) mint a hazai tehetséggondozás kiemelt szereplője és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó közösen népszerűsíti a magyar tehetséggondozás értékeit hazánkban és határainkon túl.  Az év során több külföldi és határon túli nagyváros magyar közösségeibe látogatnak el, ahol a Szilágyi Áronról készült Egy mindenkiért című filmbemutatóval egybekötött közönségtalálkozó keretében mutatják be a Nemzeti Tehetség Program és az NTK által nyújtott pályázati lehetőségeket, valamint az érdeklődők találkozhatnak Szilágyi Áron olimpiai bajnokkal és Muhi Andrással, a film rendezőjével. Áron 2022-ben az NTK Tehetségnagyköveteként népszerűsíti a tehetséggondozás ügyét és fontosságát.

A Nemzeti Tehetség Központ a tehetségek és a tehetséggondozás ügyének elkötelezett támogatójaként minden tevékenységével igyekszik hozzájárulni a tehetséges diákok felkutatásához és képességeik kibontakoztatásához annak érdekében, hogy azok megtalálhassák a helyüket akár a tudomány, a sport, vagy a művészetek világában.

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó, aki sikeres sportolói karrierje mellett szívügyének érzi a tehetséggondozást: több tehetségprogramban is részt vesz társadalmi felelősségvállalás keretében. A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának 2020-ban instruktora is volt.

Az NTK az elmúlt években számos tehetséggondozó projektet valósított meg hazánkban, és 2022-ben még sokoldalúbb, szélesebb körű tevékenységbe fognak, amelyhez Szilágyi Áron, az NTK Tehetségnagyköveteként csatlakozik.  A közös projekt keretén belül közel 10 külföldi nagyváros magyar közösségeibe látogatnak el, ahol személyes találkozókon részletesen bemutatják a legnépszerűbb és a határon túli magyarok részére is nyitott pályázati lehetőségeket, például a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” vagy a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramot. „Áron 2020-ban a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramunk egyik instruktora volt, így nagyon örültünk, amikor igent mondott a felkérésünkre és csatlakozott hozzánk ebben a társadalmi felelősségvállalásra is ösztönző feladatunkban. Célunk, hogy közösen még szélesebb közönséghez érjünk el, és hozzájáruljunk egy tehetségbarát társadalom kialakításához, ösztönözve mindenkit a tehetségek támogatására” – hangsúlyozta Dr. Lantos Krisztina, az NTK ügyvezetője.  

A találkozókon a résztvevők megtekinthetik az EGY MINDENKIÉRT című dokumentumfilmet, amely Szilágyi Áron ötkarikás cikluson keresztül történő felkészülését követte végig. Az első vetítést, amelyre ingyenesen lehet jegyet foglalni az alábbi linken, 2022. február 11-én 18 órakor tartják Jászberényben. Ez az első magyar vidéki bemutató helyszín, amelyet közönségtalálkozó követ, és ahol Áron, valamint Muhi András, a film rendezője személyesen válaszol majd a kérdésekre. Bár az esemény a Nemzeti Tehetség Programnak, valamint a Tempus Közalapítványnak köszönhetően ingyenes, azonban a szervezők szívesen fogadnak támogatást, amelyet az alkotók a jászberényi kardvívás megalapítására ajánlanak fel.