Menü Bezárás

Tanítsunk Magyarországért!

Örömmel jelentjük be, hogy a Tanítsunk Magyarországért program a Nemzeti Tehetség Központ részeként, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvánnyal együttműködésben folytatja a kortárs mentorálást országszerte.

Központunk tehetséggondozó tevékenysége egy újabb kiemelt jelentőségű és színes programmal bővült, amely a kistelepüléseken élő általános iskolásokat támogatja, hogy sikerrel végezzék el általános iskolai tanulmányaikat és felhívja a figyelmet a kölcsönös tanulás, az egymás támogatása és a közösségek megerősítésének fontosságára! A Tanítsunk Magyarországért programban egyetemista mentorok veszik szárnyaik alá a kisdiákokat és segítenek nekik, hogy sikerrel fejezzék be az általános iskolát, valamint tovább folytassák tanulmányaikat a középfokú oktatásban. A mentorok feladat az is, hogy támogassák őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot, legyen az szakmaszerzés, érettségi, továbbtanulás, sport, művészetek vagy a munkaerőpiacon történő elhelyezkedés.

Büszkék vagyunk, hogy a program immáron a Nemzeti Tehetség Központ részeként, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvánnyal együttműködésben folytatja a kortárs mentorálást országszerte. A Tanítsunk Magyarországért programot a továbbiakban külön kormánybiztos koordinálja, az egyik alapító, Dr. György László személyében.

A Tanítsunk Magyarországért programot 2018. december 5-én, az Önkéntesség Világnapján indították útjára. Azóta országszerte több mint 100 általános iskolában van jelen a program és   17 felsőoktatási intézmény már több mint 1000 mentora, több mint 4000 mentorálttal bizonyítja, hogy minden gyermek tehetséges valamiben, csak fel kell fedezni ezt a tulajdonságát. A program célja, hogy 2030-ra minden ma általános iskolás gyerek rendelkezzen legalább szakmával vagy tanuljon tovább.

A program bővülését és szakmai munkáját az alapítók által létrehozott Tanítsunk Magyarországért Alapítvány segíti.

Ezúton is köszöntjük a TM csapat tagjait, a mentorokat és mentoráltakat, az egyetemeket és általános iskolákat, a vállalati partnereinket!

Tanítsunk Magyarországért!