Menü Bezárás

Budapest, 2020. december 2.

Továbbra is népszerű a fiatalok körében a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram, melynek célja, hogy támogassa a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre. A pályázati lehetőség továbbra is elérhető, a jelentkezéseket 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig várjuk. 

November 3-án második alkalommal hirdette meg a Nemzeti Tehetség Központ a Stipendium Peregrinum ösztöndíj pályázatát, amely a családokért felelős miniszter támogatásával, fiatalok külföldi felvételi költségeik finanszírozását segítheti. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre.  


A pályázat benyújtásának határideje első körben november 17-én járt le. Az első benyújtási határidőig összesen 21 pályázat érkezett, melyek kiértékelése után 17 pályázatot talált szakmailag támogatandónak a Bírálóbizottság.


Folyamatos pályázásra van lehetőség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egészen 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet az ösztöndíjra jelentkezni.

„Várjuk a további pályázatokat! Szeretnénk, ha minél többen értesülnének az ösztöndíj lehetőségéről. Habár aktuálisan online oktatás van a közép- és felsőoktatási intézményekben, az ösztöndíj segítséget és egyben lehetőséget ad azon fiataloknak, akik a legrangosabb külföldi egyetemeken szeretnének tanulni, és a céljuk, hogy a megszerzett tudást később Magyarországon hasznosítsák.” – nyilatkozta Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

Az ösztöndíjprogram részleteiről itt találhatnak bővebb információkat: https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/