Menü Bezárás

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) állami költségvetési forrásból és az adózók egyszázalékos felajánlásaiból támogatja a tehetségeket határon innen és túl. Bárki nyilatkozhat ugyanis úgy, hogy adója második egy százalékát a NTP számára ajánlja fel. A program adóbevallásban feltüntetendő technikai száma 1823, vagyis „Petőfi Sándor és Madách Imre születésének éve”.

Szintén a tehetséggondozás támogatásának fontosságára hívták fel a figyelmet és bemutatkoztak a Nemzeti Tehetség Program idei nagykövetei is: a Bagossy Brothers Company, Illés Fanni paralimpikon és Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus.

A Nemzeti Tehetség Központ (NTK) elkötelezett az NTP legfőbb célkitűzése iránt, hogy a magyar tehetségeket felkutassa és kibontakozásukat elősegítése. A magyar tehetséggondozás kiemelt állami tulajdonú intézményi szereplőjeként fontos feladata a fiatal tehetségek azonosításának segítése, a fiatalok támogatása, de emellett mentoráló szerepet vállal, kutatásokat végez, szakmai programokat valósít meg.
Többek között az NTK koordinálja a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett olyan pályázatokat, amelyek célja a tehetséges fiatalok támogatása, mentorálása, továbbá közösség formáló rendezvényeket szervez, ahol a tehetséges fiatalok találkozhatnak egymással, bemutathatják tudásukat és tehetségüket.

Támogassuk együtt a tehetségeket, hiszen a tehetségek Magyarország jövőjét jelentik, így a Nemzeti Tehetség Program segítségével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a tehetséges fiatalok kibontakoztathassák képességeiket és megvalósíthassák álmaikat.