Menü Bezárás

Teltházas nagykoncertet adtak a Talentum Hungaricum program ösztöndíjasai, az eseménynek a Magyar Zene Háza adott otthont.

A fellépő 16 formáció által a zene és tánc fúziója új harmóniát teremtett, gazdagítva Magyarország művészeti kínálatát. A komolyzene, jazz, népzene és könnyűzene improvizatív elemei, valamint a modern tánc, klasszikus balett és néptánc mozgáskultúrája új dimenziókat nyitott a tehetséggondozás területén.

A fiatal tehetségek előadása egyedi atmoszférát teremtett, történetet mesélt, különleges művészeti világba kalauzolta a közönséget. A színpadon megjelent a szakmai támogatás és a művészet határtalan világa. A program mentoraiként a fiatal tehetségekkel együtt fellépő művészek, Gubik Petra, Balázs János és Berecz István egységesen emelte ki a program művészeti tehetséggondozásban betöltött egyedülálló szerepét.

A Talentum Hungaricum program kiemelkedő zenei- és tánctehetségeknek biztosít lehetőséget a fejlődésre, kibontakozásra. A fiatal tehetségek a program keretében erősíthetik kreativitásukat, megmutathatják sokszínűségüket, inspiráló fellépéseik révén elmélyíthetik előadói készségeiket, de legfőképp, neves mentoraik segítségével olyan sikeres produkciókat állíthatnak össze, amelyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Mindezek mellett segíti a „színpad mögötti világ” megismerését, az önmenedzsment folyamatát.

A Talentum Hungaricum kulturális missziót is vállal, amelynek célja a magyar kulturális örökség hiteles és innovatív megjelenítése. A program résztvevőinek nem csupán arra van lehetőségük, hogy kibontakoztassák tehetségüket és szakmai fejlődésükre fókuszáljanak, hanem egyben arra is, hogy egyfajta kulturális nagykövetekké váljanak, akik a nemzetközi színpadokon bemutatják Magyarország gazdag kulturális hagyományait és sokszínűségét.

A Talentum Hungaricum keretében új formációk alakultak, közösség született.

A programot a Nemzeti Tehetség Központ a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Nemzeti Tehetség Program keretében valósítja meg.