Menü Bezárás

A másfél éves programban 25 nehéz sorsú diák számára biztosít havi ösztöndíjat a Nemzeti Tehetség Központ.

Több mint 80 pályázat érkezett az ország szinte minden részéről a „Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért” ösztöndíjprogramjára- számolt be a pályázati időszak lezárultáról a program megvalósítója, a MOME.

A program célja, hogy közelebb hozza a nehezebb sorsú fiatalok és családjaik számára a kreatív, alkotói életpálya lehetőségét, és szakmai, valamint mentális felkészítéssel évente 25 fiatalt juttasson el a sikeres felvételi kapujába.

Az ösztöndíjprogram első évében, 2023-ban Miskolc, Pécs, Debrecen és a környező települések középiskoláiban tanuló hátrányos helyzetű, tehetséges diákok jelentkezhettek.

A MOME munkatársai országjáráson népszerűsítették a pályázatot, hogy minél több diák értesülhessen az egyedülállóan komplex programról. Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar vármegyékben összesen 18 intézménybe látogattak el, az út során közel 1000 középiskolásnak mutatták be a Tiéd a holnap ösztöndíjprogramot. Tavaly decemberben a Tiéd a holnap csapata a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium és Kollégiumban járt, ezzel lezárult az ösztöndíjprogram országjárása. Képeink az országjárás során készültek.

2024 elején elindulnak a személyes meghallgatások: Pécsett, Békéscsabán, Miskolcon és Debrecenben találkozik az ösztöndíjprogram szakértői csapata a jelentkezőkkel. Január 22-én pedig Budapesten a MOME Campusán zárul a személyes találkozókból álló második kör. A program ideje alatt nem csak a résztvevők kreatív felkészítésére, felvételi portfóliójuk összeállítására, de mentálhigiénés fejlesztésükre, önbizalmuk erősítésére, pedagógusaik és szüleik bevonására is figyel majd a Tiéd a holnap csapata.

Fotók: MOME