Menü Bezárás

Régi-új vezető a Nemzeti Tehetség Központ élén- Szenvedéllyel és elkötelezettséggel a tehetségekért.

2022. január 1-től Dr. Lantos Krisztina vette át az ügyvezetői feladatokat a Nemzeti Tehetség Központ élén.

Társaságunk megalakulása óta valósít meg hiánypótló tehetséggondozó programokat a hazai tehetséggondozás területén. 2019 óta 47 kiváló fiatal tanul a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramnak köszönhetően a világ legrangosabb egyetemein, évente közel 60 roma, vagy hátrányos helyzetű tehetséges fiatal zenei tanulmányait támogatjuk a Snétberger Program keretében, 2021-ben 57 kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógus, tehetségsegítő szakember munkáját díjaztuk „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjjal” és tavaly több mint 120 fő részvételével megszerveztük a Budapest Talent Summit nemzetközi konferenciát, európai szinten is elindítva egy párbeszédet a tehetséggondozás fontosságáról az akadémiai tudás, kormányzati szereplők és  gyakorlati szakemberek részvételével. Csak néhány fontosabb esemény az elmúlt időszakból, amelyben szorosan együttműködve értünk el sikereket a szakmai felügyeletet ellátó Családokért Felelős Tárca nélküli miniszterrel, Novák Katalin miniszter asszonnyal és kollégáival.

A jogász végzettséggel rendelkező tehetséggondozó szakember, aki 2021-ben a családok nemzetközi napja alkalmából adományozható „Szent Kristóf díj a gyermekekért” díjat kapta korábbi önkéntes tehetséggondozó munkájáért 2022. január 1-től látja el ismét a Társaság vezetői feladatait. Ahogy a szervezet 2019-es indulásakor, úgy most is azt tartja szem előtt, hogy az elért eredményeket megőrizzük, és hogy a tehetségek felismerése, megtalálása és gondozása hosszú távon is a társadalom hasznára váljon.

„Az első évek eredményei és sikerei, valamint a programjaink lelkes fogadtatása arra ösztönöz bennünket, hogy folytassuk a megkezdett munkát, és újabb tehetségek számára teremtsük meg a továbbfejlődés lehetőségét, akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek a hazai és nemzetközi tudományos, művészeti életnek. A tehetséggondozás egy olyan terület, amelynek fontosságában széles társadalmi egyetértés van, így különösen inspiráló egy ilyen feladat, mert elkötelezett kollégáinkkal és a szakmai felügyeletünket ellátó szervezettel azt érezhetjük, hogy hatást gyakorlunk nem csak a tehetségekre, az egyéni sorsokra, hanem támogatásukon keresztül a saját jövőnkre is. ” – hangsúlyozta és egyben megköszönte elődje, dr. Papp Zsófia munkáját.