Menü Bezárás

Mintegy 3,6 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre a Nemzeti Tehetség Program

Budapest, 2020. szeptember

A koronavírus-járvány ellenére rengetegen támogatták idén is a Nemzeti Tehetség Programot, mellyel a tehetséges magyar fiatalok kibontaozásához, céljaik megvalósításához járultak hozzá az adózók. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elkészítette a 2019-es év személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásban részesült kedvezményezettek kimutatását: így a kormányzati támogatással együtt a jövő évben közel 3,6 milliárd forintból gazdálkodhat a Nemzeti Tehetség Program.

Magyarország Kormánya minden évben az összegyűlt személyi jövedelemadó felajánlásokat kormányzati költségvetési forrással egészíti ki. Minél több adófelajánlás érkezik be, annál nagyobb összeggel és annál több fiatalt tud támogatni a Nemzeti Tehetség Program.

2021-ben Magyarország Kormánya támogatásával közel 3,6 milliárd forintból gazdálkodhat a Nemzeti Tehetség Program.

Kiemelt jelentőségű az, hogy ma Magyarországon létezik egy olyan program, amely milliárdos nagyságrendben segíti a tehetséges fiatalok kibontakoztatását a legkülönfélébb tehetségterületeken.

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) évente több mint 300 ezer hazai és külhoni tehetséges, magyar fiatalt támogat közvetett vagy közvetlen módon, valamennyi tehetségterületen.  2009 és 2019 között több mint 14 000 projekt megvalósulását támogatta az NTP, ezen időszak alatt a megítélt támogatások összege meghaladta a 21 milliárd forintot.

A Nemzeti Tehetség Program ebből az összegből biztosítja az egyenlő hozzáférés lehetőségét is, a Program keretében célzott pályázatok segítik a halmozottan hátrányos helyzetű, roma vagy fogyatékossággal élő fiatalok tehetséggondozását.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Nemzeti Tehetség Program online felületeit a www.nemzetitehetsegprogram.hu weboldalon és a közösségi médiában a www.facebook.com/1823.hu valamint a www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram oldalakon.