Menü Bezárás

A Nemzeti Tehetség Programból finanszírozott Snétberger Program középpontjában a különleges zenei tehetséggel rendelkező roma és/vagy hátrányos, illetve halmozottan helyzetű fiatalok tehetséggondozása áll.

A megvalósításáért a Nemzeti Tehetség Központ a Snétberger Zenei Tehetség Közhasznú Alapítvánnyal közösen felelős, amelynek köszönhetően, minden esztendőben mintegy 50 fiatal tökéletesítheti zenei tudását. A program alapítója és művészeti igazgatója Snétberger Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész, zeneszerző, az egyik legismertebb és legsikeresebb hazai jazz- és világzenei előadó.

Ingyenes képzés

A 9 hetes, iskolai szünethez illeszkedő, bentlakásos kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés teljesen ingyenes a Nemzeti Tehetség Központ felsőörsi intézményében.

Minden a zenéről szól

A program fókuszában az egyéni képességekhez mért folyamatos fejlődés áll. A közösség összetartó, családias: a különböző korú és képességű diákok a kurzusok alatt együtt élnek Felsőörsön tanáraikkal, mentoraikkal és a szakmai stáb tagjaival. A diákok személyre szabott, intenzív zenei képzést, készségfejlesztést, folyamatos mentori támogatást, különórákat, vizsgafelkészítést kapnak. A kiemelkedő művészek és kiváló mentorok folyamatosan azon dolgoznak, hogy diákjaik a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, jó önismeretet és elérhető célokat kapjanak. A tanárok között a program egykori növendékei is megtalálhatók, akik mára diplomás zenetanárok. Snétberger Ferenc mellett a Központban oktat többek között az Artisjus-pedagógus díjas Barcza Horváth József, Kertész György, a Budapest Fesztiválzenekar tagja, Szendőfi Péter, Artisjus-díjas előadóművész, Antal Tibor, Gyulai Endre, Lakatos György a Bartók Konzervatórium tanárai, Plútó Horváth József bőgős.

A jövő garanciája, eddigi eredmények

A Snétberger Program több mint egy évtizedes munkájának eredménye, hogy ösztöndíjasainak nagy többsége további tanulmányokba kezdett: életkortól függően bekapcsolódtak az alap-, közép- vagy felsőfokú zeneiskolai oktatásba, érettségi vizsgát tettek, diplomát szereztek. A diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapnak a közelgő 14. évfolyamon is. A program sikerét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy számos hazai és külföldi díjjal rendelkezik, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018-ban „Bonis Bona – Kiváló tehetséggondozó szervezet” díjjal jutalmazta munkásságát, 2019-ben pedig a Spanyol Roma Kulturális Intézet Nuevos Creadores díját nyerte el.

Indul az idei új kurzus

Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 14. évfolyamára. A Programban ötven, 12-22 éves korú, főként hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ által működtetett felsőörsi Snétberger Központban.

Megfelelő számú jelentkező esetén mind budapesti, mind vidéki helyszíneken biztosítanak meghallgatást.

Jelentkezési határidő: 2024. május 15.
Jelentkezés: www.meghallgatunk.hu oldalon.