Menü Bezárás

A Nemzeti Tehetség Központ örömmel számol be azokról a kezdeményezésekről, amelyek révén a tehetséges fiatalok bemutatkozási lehetőséghez jutnak. A Földes Ferenc Gimnáziumban március 4-én megrendezett nagyszabású Kulturális nap ilyen esemény volt.

A komplex tehetséggondozás országosan is elismert jó gyakorlata, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Minősített Tehetséggondozó Műhely egyik különlegessége a számtalan tehetséges diáknak bemutatkozási lehetőséget biztosító és a tanulók körében is igencsak népszerű Kulturális nap. Idén közel negyven kategóriából választhattak a diákok, hogy megmutassák tehetségüket a tudományokban és a művészetekben.

A kategóriákat a diákok bővítik évről évre, így került be a sok tudományos és művészeti kategória mellé az utóbbi években egyre népszerűbb slam poetry vagy – média kategóriában – a drónnal készült alkotások pályázati lehetősége is.

A versenyben egyénileg, kis- és nagycsoportban is indulhattak a diákok. Minden eredmény pontot ért, ami az osztályok között zajló nemes versengésben is nagyon értékes, ugyanis a kulturális napi pontverseny győzelmének hatalmas rangja van a gimnáziumban.

A zsűrikben az iskola diákjai és tanárai közösen értékelték a pályamunkákat.

​A képgaléria fotói a sokszínűséget és a jó hangulatot is bizonyítják. A fotók készítői is diákok, ők a népszerű média szakkör tagjai.

​Gratulálunk a Kulturális nap nyerteseinek, szervezőinek, és minden résztvevőjének!