Menü Bezárás

KÜLFÖLDI FELVÉTELIT ÉS NEMZETKÖZI NYELVVIZSGADÍJAT IS FEDEZ A STIPENDIUM PEREGRINUM ÖSZTÖNDÍJ!

2021. november 2-tól ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram azon részére, amely a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában történő részvételt támogatja. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre. Az ösztöndíjra a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják. Pályázni 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet. 

A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum ösztöndíj pályázata a Miniszterelnökség, Novák Katalin, családokért felelős miniszter támogatásával valósul meg, a Nemzeti Tehetség Program keretében. Az ösztöndíj a fiatalok – elsősorban személyes megjelenés útján való – külföldi felvételi költségeik finanszírozását segítheti a 2022/2023-as tanévre. A priorizált intézmények listája a pályázati kiírás mellékletében megtalálható.

2020-tól a Stipendium Peregrinum ösztöndíj már a nemzetközi nyelvvizsga díjának kifizetésére is igénybe vehető, idén már legfeljebb 75.000 Ft értékben.

A pályázat benyújtásának határideje első körben november 16-án jár le, ezt követően folyamatos pályázásra van lehetőség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egészen 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet az ösztöndíjra jelentkezni.  

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található információ: https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/