Menü Bezárás

A Nemzeti Tehetség Központnál kiemelten fontosnak tartjuk, hogy szakmai tevékenységünk összhangban legyen más tevékenységeinkkel és feladatainkkal: az értékelvűség, értékekre építés átszövi munkamódszereinket, szervezeti kultúránkat, program- és tevékenységtervezési folyamatainkat egyaránt és ugyanezek az elveket követjük és tartjuk szem előtt szakmai partnereinkkel való együttműködésünk során is.

Az elmúlt évek során nagyon jó kapcsolatot építettünk ki Felsőörs Önkormányzatával, melyet azóta is a kölcsönös és aktív együttműködés jellemez. Örömmel veszünk részt minden olyan közös és közösségi programon, mely a kulturális értékek megőrzését és gondozását, a társadalmi felelősségvállalást hangsúlyozza, nemcsak helyi, hanem országos szinten is.  

Épp ezért örömmel vettünk részt a Felsőörsön október 4-én, a Batthyány Tematikus hét keretében megrendezésre került programokon. Külön öröm, hogy a Központunk adott helyszínt a Batthyány Lajos özvegyéről, gróf Zichy Antóniáról szóló színdarabnak, melynek ősbemutatójára 2019-ben került sor a Magyar Batthyány Alapítvány jóvoltából. A „TONY – SZERESSÉTEK EGYMÁST ÉS TISZTELJÉTEK ATYÁTOK EMLÉKÉT” című egyfelvonásos színdarab főszerepét Tordai Teri és Horváth Lili színművésznők, illetve Barbinek Péter színművész alakítják. A darab hűen ábrázolja a Batthyány család történelmi szerepvállalását gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia levelezésének feldolgozásával. Az előadás október 8-án a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban is megtekinthető, természetesen ügyelve a járványügyi szabályok betartására.

Az előadásra Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere és Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője is meghívást kapott. Büszkék vagyunk, hogy az esemény részesei lehettünk! Gratulálunk a Batthyány Alapítványnak és a darab életre hívójának Batthyány-Schmidt Margit elnök asszonynak!

Képek a színdarabról, az estéről: