Menü Bezárás

A megújult START Program -Befektetés a jövőbe vállalkozói ötletek fejlesztését és a vállalkozói tehetség kibontakoztatását támogató program. A három pillérből felépített, komplex programcsalád START Basic programja a 18-27 év közötti, konkrét vállalkozói ötlettel rendelkező fiatal tehetségek számára nyújtott intenzív termékfejlesztési lehetőséget.

A résztvevő csapatok lehetőséget kaptak arra, hogy az ötletüket kidolgozzák. A fejlesztés 6 hét alatt 3×2 hetes sprintekben valósult meg, összesen 3 online képzési alkalommal január végétől egészen a tegnapi napig. A fókuszban az ötletvalidáció, termékfejlesztés, szervezeti alapok és üzleti tervezés témakörök álltak. A fejlesztési alkalmak között a mentorok egyéni konzultációk keretében segítettek a résztvevőknek a közösen kitűzött feladatok megoldásában. A kieséses rendszerű programot 20 csapat kezdte meg januárban, majd a leadott feladatok kiértékelését követően hétről hétre a legjobb megoldásokat felmutató csapatok jutottak tovább.

Ma, a képzési folyamat végén 10 résztvevő csapat mérettethette meg magát és vállalkozási ötletét az online pitch versenyen, ahol a Bíráló Bizottság kiválasztotta az öt legjobb ötletet, melyek megvalósítói 3-3 millió forint támogatást kapnak vállalkozásuk fejlesztésére és lehetőségük nyílik automatikusan továbbjutni a START Pro-ba. A nyertes csapatok, akik folytathatják termékük továbbfejlesztését a néhány hét múlva induló START Pro programban (abc-sorrendben): BikeR, EcoOptimal, EduGame (Berny), HydroPortable, Kapcsolj!.

A Design Terminál szakmai partnerségével, a Nemzeti Tehetség Program finanszírozásában megvalósított START Basic program zárásakor a zsűri elismerését fejezte ki minden résztvevőnek.