Menü Bezárás

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramra! – Fejenként akár 27 millió forintos támogatásban is részesülhetnek a legrangosabb külföldi egyetemekre felvételt nyert fiatalok! 

2022. május 24.

Ismét lehet pályázni a Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának (Stipi) „B komponensére”, mely a legkiemelkedőbb tehetségű fiatalok külföldi tanulmányainak költségét fedezi – a pályázatokat május 24. és 2022. június 13. (hétfő) 14:00 óra között lehet benyújtani – jelentette be ma sajtótájékoztatón dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője és Miklósa Erika, operaénekes, Stipi instruktor.

A Nemzeti Tehetség Központ 2022-ben újból meghirdeti a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramot, amelynek célja a kiemelkedő tehetségek anyagi és szakmai támogatása, akik tudásuk és képességeik alapján a világ legrangosabb egyetemeinek egyikén tanulhatnak.

A Stipi „B komponensére” azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt. A támogatás lehetővé teszi, hogy az ösztöndíjasok képességeiket optimális környezetben bontakoztassák ki, nemzetközi összevetésben is a lehető legkorszerűbb ismeretekhez jussanak hozzá, valamint a legmodernebb infrastrukturális feltételek mellett szerezhessék meg tudásukat és első diplomájukat. Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

2022. június 13. (hétfő) 14:00 óráig várják a 17 és 24 év közötti fiatalok pályázatait, melyet az www.ntk.hu oldalon található online pályázatkezelő felület űrlapjának kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével tehetnek meg. Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 250 millió forint.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram a Nemzeti Tehetség Program keretén belül valósul meg és immár harmadszorra hirdetik meg. Jelenleg 47 fiatal tanul a világ különböző táján az ösztöndíjjal. Egyebek mellett olyan egyetemekre jutottak ki a legtehetségesebb diákok, mint az angol University of Cambridge, University of Oxford, az egyesült államokbeli Massachusetts Institute of Technology, University of Amsterdam vagy a francia École Polytechnique.

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található információ: https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/