Menü Bezárás

Ismét lehet pályázni a Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” és a Tehetségbarát Önkormányzat” díjakra

2022. január 12.

Tiszteljük és megbecsüljük a tehetségeket támogató pedagógusok, szakemberek és önkormányzatok munkáját!

Kilencedik alkalommal hirdetik meg a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjakat hazánkban. A díjak jelképezik és elismerik azt a tehetséggondozó munkát, amelyet a tehetséggondozásban dolgozó pedagógusok, szakemberek és önkormányzatok végeznek a kiemelkedő magyar fiatalok tehetségkibontakoztatásáért. A jelöléseket 2022. február 21-ig várja a Nemzeti Tehetség Központ, a díjak ajánlására létrehozott saját felületükön, a Bonis Bona és a Tehetségbarát Önkormányzat oldalain.

A tehetségeket felismerni, támogatni és kibontakoztatni különleges képesség és érdem. Szerencsére nagy számban vannak azok a pedagógusok, tehetségfejlesztő, -gondozó és -segítő szakemberek, mentorok, akik a tehetséges fiatalokért akár napi munkájuk mellett tevékenykednek. Az ő munkájuk nélkül sok fiatalnak nem lenne esélye a tehetsége kiaknázására, annak további fejlesztésére. A 2013-ban alapított „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjak célja a tehetségtámogató munka elismerése. Az elismerés forrását idén is a Nemzeti Tehetség Program biztosítja, a díjak odaítélésének fő célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a szakembereket és önkormányzatokat, akik és amelyek kiemelkedően sokat tesznek a tehetséges fiatalokért.

A „Bonis Bona” díjra azok a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok, szakemberek jelölését várják, akik legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak, és a munkaköri feladataikon túl is szerepet vállalnak a tehetséggondozásban. A jelöléseket három nyílt kategóriában – „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” – várják 2022. február 21-ig a https://bonisbona.tehetsegunk.hu/ oldalon. Alapítása óta a díjban már több mint 1000 pedagógus részesülhetett.

A „Tehetségbarát Önkormányzat” díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A díj elnyerésére idén is az alábbi kategóriákban lehet pályázatot benyújtani:

• A kategória: községek, városok önkormányzatai;

• B kategória: megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok.

A „Tehetségbarát Önkormányzat” címmel járó elismerés mellé 1.500.000 Ft-os támogatást is kapnak a nyertes önkormányzatok, amit a tehetséggondozással járó tevékenységükre fordíthatnak. Az ajánlásokat a https://tehetsegunk.hu/ oldalon várják 2022. február 21-ig.