Menü Bezárás

ISMÉT LEHET JELENTKEZNI A SNÉTBERGER PROGRAMRA! – Személyesen és online formában is várják a zenei tehetségek jelentkezését.

2022. február 2.

Új év, újra Snétberger kurzus: elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 12. évfolyamára. A tavaly 10 éves jubileumát ünneplő Programban hatvan többek között hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ által működtetett felsőörsi Snétberger Központban. Idén újra személyes meghallgatás keretében 3 helyszínen, és a tavalyihoz hasonlóan online formában is várják a jelentkezéseket 2022. május 10-ig.

A Snétberger Központ 2022 nyarán kezdődő ösztöndíjas kurzusára olyan tehetséges, hangszeren játszó vagy énekes, elsősorban roma fiataloknak a jelentkezését várják, akik már elmúltak 12 évesek, de még nem töltötték be a 22. életévüket. Idén három helyszínen, Budapesten, Nyíregyházán és Pécsett lesznek személyes meghallgatások, emellett a fiatalok online beküldött bemutatkozó videóval is pályázhatnak 2022. május 10-ig a www.meghallgatunk.hu oldalon.

A hazai tehetséggondozás zászlóshajójának számító programban a kezdetek óta minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal tökéletesítheti zenei tudását. „A képzés a Nemzeti tehetség programnak köszönhetően teljesen ingyenes. A 12 hetes jazz és klasszikus zenei képzésre a felsőörsi központunkban kerül sor. Fontos kiemelnem, hogy a központ diákjai a képzésben normál iskolai tanulmányaik mellett vesznek részt, ezért sem a kurzus alatt, sem azt követően nem engedjük el a kezüket: az év során mentor kíséri a munkásságukat, aki segít, ha elakadnának vagy ha biztatásra lenne szükségük.” – hangsúlyozta Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

A Snétberger Program 2021-ben ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját, melyet teltházas zárókoncerttel koronáztak meg a Zeneakadémián.  „A 10 év alatt olyan, ma már évtizedes tapasztalattal és számos hazai és nemzetközi színpadokon szereplő zenészekkel büszkélkedhetünk, mint Fehér Elemér, Janszó Orsolya vagy Koncsecskó Péter. Egykori diákjaink közül vannak, akik ma már mentorként, tanárként segítik az ide érkező diákokat. A 12. évfolyam diákjai ugyanilyen lehetőséggel vehetnek részt a Programban és reméljük, hogy a jövőben ők is hasonló eredményekkel büszkélkedhetnek majd, mint korábbi diákjaink.” – tette hozzá Snétberger Ferenc, a program alapítója, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatója, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnöke.