Menü Bezárás

Közösségi és szakmai programokkal, múzeumlátogatással és Budapest-túrával indult a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért ösztöndíjasok idei programja.

Az ösztöndíjasok első évfolyamába felvételt nyert diákok negyede Szabolcsból érkezett, de sokan kerültek be Békésből, Borsodból és Baranyából is, többek között Alsózsolcáról, Ecsegfalváról, Hejőbábáról, Szerencsről és Tiszaszőlősről is. A Nemzeti Tehetség Központ ösztöndíjának és a MOME szakmai hozzájárulásának köszönhetően mindannyian lehetőséget kapnak a kreatívipari továbbtanulásra.

Az ösztöndíjasok a MOME Campusán tartott nyitóeseményen kezdték meg kreatív készségfejlesztő képzési félévüket. Megismerkedhettek az animáció, a grafika, a formatervezés, valamint az építészet szakmai műhelyeivel, a MOME kollégiumával, találkozhattak a MOME hallgatókból álló mentorcsapat tagjaival. A közösségi programokon a fiatalok megismerhették egymást is megoszthatták egymással is személyes történeteiket.

A Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért című program célkitűzése, hogy szegénysorból érkező, vidéki középiskolásokat segítve a sikeres felvételiig eljuthassanak. A két teljes évet felölelő, személyes mentorálás során a tehetséges fiatalok kreatív felkészítése, felvételi portfóliójuk összeállítása mellett a MOME mentálhigiénés fejlesztésükre, önbizalmuk erősítésére is figyel, pedagógusaik és szüleik bevonása mellett.

Az ösztöndíjprogramra 83 pályázat érkezett. A pályázók közül a MOME szakmai megvalósítóként választott ki 23 nehéz sorsú diákot, akik számára a felkészülés teljes időszakában ösztöndíjat biztosít a Nemzeti Tehetség Központ.