Menü Bezárás

A Nemzeti Tehetség Központ a Talent Kapital Hungary (TKH) keretében idén is meghirdette külföldön élő fiatal magyar tehetségeknek szóló mentorprogramját, amelybe ez alkalommal 10 országból 20 fiatal nyert felvételt. A megnyitó online találkozó elsősorban az újdonságokról, az idei tervekről szólt, de a fiataloknak alkalmat teremtett arra is, hogy megismerkedhessenek jövőbeli mentoraikkal.

A TKH program idén nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy az önismereti készségek fejlesztését és a lelki egészség fontosságát is előtérbe helyezze, mindemellett a mentoráltaknak interkulturális tanácsadást és karriertanácsadást is biztosít. A program 2016 óta dolgozik a külföldön tanuló és pályakezdő magyar fiatalok tehetséggondozásán. Az elmúlt években a szervezet több mint 80 mentorálttal dolgozott együtt. A 2024-es mentorprogram önismereti workshop-sorozattal indult, mely a résztvevők számára a közösséggé formálódást is elősegítette.

“Nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre, mert az erős közösségek hatékonyan támogathatják az egyéneket a céljaik elérésében.” – emelte ki Sándor-Kovács Dóra, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője a mentoráltakat köszöntő beszédében.

Dóra részletezte, milyen programokkal várják 2024-ben a Talent Kapital Hungary mentoráltjait, kiemelte, hogy a legnagyobb közösségépítő eseményt Talent’s Talk címmel Londonban rendezik meg április 19-én a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központban. Beszélgetésekkel, vitákkal, zenei produkciók várják a fiatalokat, minden érdeklődőt, nem csak a mentoráltakat (a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, részletek hamarosan).

A TKH kikckoff-on a neves mentorok bemutatkozóit is meghallgathatták a mentoráltak. Így Fogarasi Norbert (Morgan Stanley, Managing Director) és Parragh Szabolcs (Morgan Stanley, Executive Director), Elek Boldizsár (Turbine), Szabó Krisztián (Start it Up), Zolnay Judit (tanácsadó), Lippai Nagy Irisz (AmCham, CEO) is részletezte, milyen dilemmák megoldásában tudnak segíteni a mentoráltaknak. A sok-sok aktuális információn túl betekintést nyerhettek a résztvevők abba is, hogy a korábbi évek mentoráltjai milyen célokat tűztek ki maguk elé és azok elérésében milyen segítséget kaptak a TKH mentoroktól.