Menü Bezárás

A University of Cincinnati James L. Winkle College of Pharmacy farmakológia mesterszakán rengeteg új ismerettel gyarapodtam az elmúlt időszakban a STIPI-nek köszönhetően.  

Többek között a fotóöregedés molekuláris folyamatáról, a biofizikai mérőműszerek használatáról, a hatóanyagok felszívódási potenciáljának számításáról, a bőrbe és fejbőrbe való behatolásának matematikai modelljeiről, a gyártási kockázatok és mikrobiális minőség szabályozásáról, a bőr-mikrobióma komplexitásáról tanulhattam. 

A dermatológiai kémia tudományát gyakorlatorientáltan adják át, így rögtön alkalmazni tudom a termékfejlesztés, formulációtervezés területén. Saját fejlesztésű, kutatásalapú bőrápolási márkámnál két, új generációs anti-aging termék jelent meg, melyekhez már fel tudtam használni az itt szerzett ismereteket.  

A gyakori számonkéréseken túl, több száz oldalnyi kutatási anyagot dolgozunk fel hetente. Csak elmosolyodok, amikor a mérföldkőnek számító felfedezéseknél vagy az alapműként számon tartott akadémiai könyvekben meglátom a professzoraim nevét. Sőt, felfoghatatlan, hogy rendszeresen konzultálhatok velük! 

Érdekesség, hogy minden diáknak kötelező olyan extra kurzusokból vizsgáznia, mint az alkoholfogyasztás, pszichedelikus szerek és mentális higiénia témaköre.  

Az egyetem kiterjedt network rendszerének köszönhetően elsőként értesülhetek az ipar fontos globális fejlesztési trendjeiről és az innovatív összetevők technológiájáról. 

Első magyar tagként felvételt nyertem az amerikai Society of Cosmetic Chemists szövetségbe, amely a legrégebbi és legnagyobb tudományos társaság a dermatológiai kémia területén. Nem rég részt vehettem egy elismert kémikusok által tartott zártkörű szakmai előadáson, amelyet a szövetség floridai szervezete és a University of Florida rendezett.  

Számomra ez a terület művészet a tudományon belül, ahol összekapcsolódik az alkotás a rációval, a kreativitás a precizitással.  

Örülök, hogy egy motiváló közösség részeként és szakmailag a legjobb helyen gyarapodhatok új ismeretekkel!