Menü Bezárás

Balogh Zsófia, University of Cambridge

Balogh Zsófia – Esszétémák

#stipi élménybeszámoló

Nagyon gyorsan eltelt a február, szinte alig érzékeltem az idő múlását. Egyszer csak arra eszméltem, hogy már kidugták a fejüket a krókuszok és a nárciszok a földből. (Ha valamit lehet szeretni az angol időjárásban, akkor az a hamar kezdődő tavasz.) Valószínűleg a besűrűsödött esszéhatáridők okozták, hogy ilyen gyorsan elszaladt az idő. Írtam esszét a gleccserek és jégtakarók olvadásáról, a fenntartható fejlődés elvéről, és arról, hogy milyen üledékes maradványok segítségével tudunk következtetni a Föld éghajlatára a negyedidőszak során. Az esszéírás mellett több új projektbe is becsatlakoztam. Az egyik a Cambridge Development Initiative, aminek keretében Tanzánia fővárosának, Dar-es-Salaamnak a higiéniai feltételeit kutatjuk. Emellett csatlakoztam a Cambridge University Environmental Consulting Society-nek is az épületek hővesztésének csökkentését célzó projektbe. Ez többek között abból áll, hogy hőkamerával fényképeket készítünk az egyetem épületeiről, és aztán azokat analizáljuk. 

Jól látható a különbség az egyszeres és a kétszeres rétegű ablakok hőveszteségében. 

A St Catharine’s College JCR (ez a hallgatói önkormányzatnak az itteni megfelelője) most tartott választásokot. Egy másik lánnyal, Emiliával közösen mi töltjük be a Környezeti és Etikai Felelős pozíciót (Environmental and Ethical Officer). Izgalommal várom az új kihívásokat. Terveink között szerepel a college biodiverzitásának a növelése, ami jelenleg nem túl nagy, hiszen mindenhol csak pázsit a növénytakaró. Emellett szeretnénk a komposztálást meghonosítani, és a diákok környezetvédelmi aktivizmusát növelni. 

A választási plakátunk a Környezeti és Etikai Felelős pozícióra 

A szabadidőmet igyekszem más emberek társaságában tölteni. Mivel sokszor sajnos mindenkinek szűkös az ideje, gyakran közös ebéd, közös vacsora formájában tudunk találkozni. Mivel elég nagy a szobám, van, hogy vendégül látom őket a pizza night-ra.  

A pizza elfogyasztása után 

A Bubble Tea Society megszervezésében gyakran segítek a szingapúri barátnőmnek. Mivel már kiművelődtem a témában, a családomnak is megígértem, hogy főzök nekik bubble teat a tavaszi szünetben. 

Az évindító Bubble Tea Society 

Célom, hogy minél több college-ban részt tudjak venni úgynevezek Formal Hallon, ami egy háromfogásos vacsora, ahová a college tagjai meghívhatják a barátaikat. A formalokra általában elegáns ruhában kell menni, kivéve a Gonville & Caius College formaljaira, ahol akár pizsamában vagy Pikachu-jelmezben is megjelenhet az ember. A talár viselése természetesen ennek ellenére is kötelező. 

Formal után a Gonville & Caius College-ban