Menü Bezárás

Janszo Orsolya és Barbarics Csanád első önálló estés koncertjét adta a Santa María del Mar bazilikában, Barcelonában, december 1-én.  

A Talentum Hungaricum programunk ösztöndíjasai Magyarország barcelonai Főkonzulátusának meghívására érkeztek a spanyol városba, ahol adventi koncertet adtak a kinti magyar, spanyol és katalán közönségnek.

Janszó Orsolya Párkányban kezdett foglalkozni a zenével, jelenleg a Hágai Királyi Zeneakadémia hallgatója. Többszörös NFTÖ ösztöndíjas, emellett fél évig tanult Marton Évánál és részt vett Eötvös Csilla mesterkurzusán is.  

2018 tavaszán a Snétberger Zenei Tehetség Központ és a Balassi Intézet közös szervezésű, egy hónapos CHB Incubator nemzetközi projekt keretein belül a berlini Collegium Hungaricum összművészeti és kulturális központban alkotott és tanult. 

Tehetségének köszönhetően sokfelé járt már a világban és énekelt a madridi Gran Casinóban Őfelsége Zsófia spanyol királyné előtt is. Most élete első önálló estés koncertjét adta Barbarics Csanád, szintén Talentum Hungaricumos partnerével közösen.

Csanád 2003-ban kezdte meg zenei tanulmányait, 2012-2017 között a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákja. Fellépett többek között a budapesti Thalia Színházban, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében, az eisenstadti Haydn Saalban, valamint a vietnámi magyar konzulátus meghívására Hanoiban. Egyetemi tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kezdte, a 2020/21-es tanév második szemeszterében pedig a krakkói egyetem diákja lett.

A Santa María del Mar az egyik leggyönyörűbb épület Barcelonaban. A 14. században, egészen pontosan 1329 és 1383 között, gótikus stílusban épült. A templom túlélt egy földrengést, tűzvészt és talán az sem túlzás, hogy ma szebb mint újkorában!

A koncerten Mozart, Caccini, Dvorak és Schubert dalok is felcsendültek, ám az este megkoronázása kétség kívül a Csendes Éj előadása volt, amit magyarul, spanyolul és katalánul is elénekeltek a közönségnek.

A művészek koncertjét telt házas, közel 500 fős közönség fogadta!