Menü Bezárás

Tamásné Balogh Beáta

Tamásné Balogh Beáta Kisvárdán, a Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumban tanít mint testnevelő. Biológia-környezetvédelem és testnevelés szakos pedagógusként lassan 30 éve van a pályán. Mint mondja, a tanulóknak szükségük van valakire, akiben megbízhatnak, és támogatja őket – ezt tekinti a mentorálás fő céljának. 

– Mióta vesz részt tehetséges tanulók egyéni mentorálásban, mit talált vonzónak ebben a feladatban? 

A mentorálásban a kezdetek óta részt veszek, elvégeztem a Nemzeti Tehetség Központ tehetségmentor képzését is. Minden évben három tanulót mentoráltam, akik több területen értek el sikereket.  

-Milyen előzetes ismeretei, tapasztalatai segítik ebben a tevékenységben? 

Pedagógus mivoltomból adódóan pozitív hozzáállásom, vidám és optimista természetem segít ebben a munkában. A tanulóknak szükségük van valakire, akiben megbízhatnak és támogatni tudja őket elképzeléseik megvalósításában. 

-Miben segítette munkáját a Nemzeti Tehetség Központ mentorképzése? 

 A mentorképzésen olyan technikákkal és eszközökkel ismerkedtünk meg, amelyek segítették munkánkat. A jó gyakorlatok átvétele, egy-egy eset megvitatása nagyon hasznos volt. 

-Mik a tehetségmentori munka sajátos kihívásai, mennyiben tér el a tehetségek mentorálása a megszokott tanári munkától? 

Tehetséges tanulót mentorálni nem könnyű feladat. Jó érzés látni, hogy vannak elképzeléseik, terveik. A versenyekre való felkészítés, angol nyelvű előadások megtervezése, meghallgatása is külön élmény volt számunkra. A siker érdekében megtettünk mindent, így a tanulók sok szép hazai és nemzetközi eredménnyel büszkélkedhetnek. 

-Milyen mentoráltjával közösen elért sikerekről tudna beszélni? 

Minden mentoráltam ért el eredményt a maga szakterületén. Volt szertorna diákolimpiai bajnok, atlétika országos bajnok. Biológia területén hazai és nemzetközi versenyeken szerepelt tanulóm. Kovács Emília eredményeit külön is megemlíteném: ICYS-Különdíj,Víz-díj,SJWP-Magyarország 1. Hely, Tudok I.hely, Irinyi kémia verseny 2. Forduló, Curie kémia verseny területi döntő, Dr. Árokszállásy Zoltán Országos Biológia verseny, Kabai kémia verseny, angol komplex nyelvvizsga.