Menü Bezárás

Németh Márton

“A mentorprogram új távlatokat nyitott számomra” 

A 17 éves Németh Márton 6 éven keresztül volt a Nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium tanulója. Mint elmondta, itt ismerte meg tanárát és mentorát, Erdősné dr. Németh Ágnes tanárnőt, akivel 4 éve dolgozik együtt. Régóta foglalkoztatják a természettudományok és a matematika, a mentorprogram új távlatokat nyitott számára – úgy véli, jóval nagyobbat, mint amit a korábbi szakköri keretekben elérhetett. 

-Miben segítette tanulmányait, érdeklődésének alakulását, képességei kibontakozását a mentorálás? 

Ismeretségünk elején nem Ági néni tartotta az informatika óráimat, így főleg szakköri keretek között tudott velem foglalkozni. Később lehetőségünk volt heti 4-5 órában a fejlődésre koncentrálni, ebben nagy szerepet játszott a köztünk fennálló mentor-mentorált viszony és a program. 

Vett-e már részt hasonló programban mentoráltként, mennyiben jelentett újdonságot ez a fajta együttműködés? 

Számomra ez a program jelentette az első és egyetlen hasonló lehetőséget, azonban így is jelentősnek érzem azt a hatékonyságbeli különbséget, amit a mentorprogram nyújtott az azt megelőző szakkörökhöz képest.  

-Mennyiben tekint másként mentorára, mint a többi tanárra? 

Egyértelműen úgy látom, hogy a köztünk kialakult viszony több volt, mint szakmai, és ez sokat segített a közös munkában. 

Milyen szempontokat adott a továbbtanuláshoz, pályaválasztáshoz? 

Több szempontból is hozzásegített a továbbtanulásomról alkotott kép megalkotásához: a teljes programozási tudásanyagomat neki köszönhetem, aminek egyértelműen szerepe lesz a jövőmben. További sok pályázati lehetőséget is mutatott, amiket egyébként nem biztos, hogy megtaláltam volna. 

-Kortársai közül kiknek ajánlaná, hogy a mentorálás segítségével is fejlessze képességeit? 

Én végig nagyon motiválónak találtam, hogy van valaki mellettem, aki a helyes irányba terel, és úgy gondolom, hogy ez sok más, tehetséges tanuló számára is nagy segítség lehet.