Menü Bezárás

Kovács Emília

A 16 éves Kovács Emília, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 11. osztályos tanulója reál tagozaton tanul, ezért a természettudományos tantárgyak közelebb állnak hozzá. Elárulta, hogy kedvence a biológia, melyből rendszeresen vesz részt megyei, országos és nemzetközi versenyeken egyaránt. Ezekre az alkalmakra gyakran készültek együtt a mentorával, szép közös sikereket elérve. 

-Vett-e már részt hasonló programban mentoráltként, mennyiben jelentett újdonságot ez a fajta együttműködés? 

Nekem ez volt az első program, ahol mentoráltként vehettem részt. Eleinte furcsa volt, hogy egyedüli diákként kapok ennyi osztatlan figyelmet, de szerencsére ez mind megtérült. Úgy érzem, hogy mióta a program részese lehettem sokkal több versenyen veszek részt és szebb eredményekkel, mint előtte.  

-Mennyiben tekint másként mentorára, mint a többi tanárra? 

Mivel több időt töltöttem a tanárnővel, ezért jobban megismerhettük egymást, így jobban megbízok benne, és könnyebben mondom el neki a problémáimat, és kérek segítséget tőle, mint más tanáraimtól.  

-Milyen szempontokat adott a továbbtanuláshoz, pályaválasztáshoz? 

A továbbtanulás illetően is több tanácsot kaptam tőle. Ajánlotta, hogy látogassak el a nyílt napokra, és segített a mérlegelésben is.  

-Kortársai közül kiknek ajánlaná, hogy a mentorálás segítségével is fejlessze képességeit? 

Én úgy gondolom, hogy ez a program azoknak a diákoknak a leghatékonyabb, akik alapvetően elkötelezettek egy tantárgy iránt, és szeretnének abban sikereket elérni, mivel egy mentori segítséggel szinte nincs lehetetlen. Ha úgy alakul, természetesen is szívesen segítenék más diáktársaimnak, akik hasonló beállítottságúak, mint én.