Menü Bezárás

Balogh Boglárka Mária

Balogh Boglárka Mária a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulójaként vett részt a mentorprogramban, és hogy milyen sikeresen, jól mutatja, hogy jelenleg már a Szegedi Tudományegyetem elsőéves keleti nyelvek és kultúrák, altajisztika szakos hallgatója. Mint mondta, szívesen tanul nyelveket, jelenleg három új nyelvvel, a kínaival, a törökkel és olasszal ismerkedik a német és angol nyelv mellett. Jövőre mongol nyelvet fog még tanulni, valamint anyanyelvét is irodalmi szinten szeretné tovább fejleszteni. 

Miben segítette tanulmányait, érdeklődésének alakulását, képességei kibontakozását a mentorálás? 

Angol nyelvi tudásom fejlesztéséhez erőteljesen hozzájárult az a program, valamint úgy érzem segített jobb emberré válni, ugyanis láthattam mentorom személyes példamutatását. Lelkileg is mindig kaphattam támogatást, a mai napig tartó jó kapcsolatban maradtam mentorommal, a nagy távolság ellenére is. 

Vett-e már részt hasonló programban mentoráltként, mennyiben jelentett újdonságot ez a fajta együttműködés? 

Hasonlóban igen, de ez volt a legjobb. Személyes segítséget kaphattam, amely nagyon sokat segített, valamint mindig is szerettem volna egy mentort, és teljesült! 

Mennyiben tekint másként mentorára, mint a többi tanárra? 

A mentorom látásmódja nagyon magasröptű. Gondolatai túlmutatnak a reális valóságon. Sokkal inkább a dolgok rejtett oldalát kutatja, keresi, a mélységeket éli meg értelemben, érzelemben, és a sivár felszínnel kevésbé foglalkozik, amely nagyon különleges, ugyanis nem mindenki képes ilyen látásmódra. Ráadásul egy nagyon támogató, személyes példaképként is tekintek mentoromra, mind tanulmányi, sportteljesítményi és a legfontosabb Emberi értékeire. Megismertette, felhívta figyelmemet az igazán fontos értékekre az életben, amiért nagyon hálás vagyok Neki. 

Milyen szempontokat adott a továbbtanuláshoz, pályaválasztáshoz ez a módszer? 

Úgy érzem, hogy nagyban befolyásolta választásomat. Nyelvileg tehetségesnek talált, és szorgalmazta nyelvi továbbképzésemet a felsőfokú képzésben. Felhívta figyelmemet az új látásmódra, amelyet az egyetem képes megadni.  

Kortársai közül kiknek ajánlaná, hogy a mentorálás segítségével is fejlessze képességeit? 

Olyan személyeknek ajánlanám, akik szeretnének fejlődni, és kitekintést nyerni a világba. Érdeklődő, szorgalmas kortársaimnak ajánlom. 

-El tudja-e képzelni, hogy kortársak vagy fiatalabb diákok számára Ön is mentori támogatást nyújtson? 

Mindenképpen! Sőt! Nagyon jó lenne egyszer egy külföldi hallgatót mentorálnom. Valamint lehetőségem nyílna támogatni valakit az útján, ahogyan engem is segítettek.