Menü Bezárás

Majzik Lionel

“Pedagógusként sok tehetséges gyermekkel találkozom. A tehetségük szerteágazó, ki ebben, ki abban, de valamiben sikerül meghaladniuk a társaikat. A rátermettségük egy különleges adomány ezeknek a gyermekeknek, ami csak akkor bontakozik ki teljesen, ha a tehetséges személy a megfelelő ösztönzést kapja. A szellemi támogatás megléte alkalmanként nem feltétlenül elég. A gyermekkori álmok megvalósítása olykor komoly anyagi terhet ró a családok vállára, amit ha nem tudnak elviselni, akkor lehet, hogy a jövő egyik nagy zongoristáját veszíthetjük el. A társadalom érdeke is, hogy ezeket a tehetségeket felszínen tartsuk és ha anyagi akadálya van a fejlődésüknek, akkor segítsük őket. A Nemzeti Tehetség Program egyik legnagyszerűbb vívmánya a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj bevezetése, ami pontosan az ilyen esetekben nyújt segítő jobbot.

„Nemzeti érdek, hogy a kiváló tehetségeket felfedezzük, felszínen tartsuk és ha anyagi akadálya van a fejlődésüknek, akkor segítsük. A Nemzeti Tehetség Program egyik legnagyszerűbb vívmánya a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj, ami pontosan az ilyen esetekben nyújt segítő jobbot.”

“Being an educator, I meet many talented kids. Their talents are diverse, with some excelling in one area, while others are superb in another, but all are better than most in something. Their talents are a special gift for these children, which can only develop fully, if they receive adequate incentives. Intellectual support might not be sufficient in some cases. Making childhood dreams come true sometimes requires a substantial financial effort from their families, and if they are unable to cope with this burden, that might mean losing a great pianist of the future. It is in the interest of our society as a whole as well to keep these children on the surface and support them if the lack of money is hindering their progress. One of the most important achievements of the National Talent Program is the introduction of the Young Talents of the Nation Scholarship, which serves to help in precisely these cases.

“It is a national interest to identify excellent young talents and help them if there are financial obstacles hindering their development. One of the most important achievements of the National Talent Program is the Young Talents of the Nation Scholarship, which serves to help in precisely these cases.”

Kiállítók