Menü Bezárás

A projekt kódja:NTP-TIPP-M-21-0002
A projekt címe: Londoni Tehetség Központ
Projekt honlapja:ngcuk.ntk.hu
Elérhetőség: london@ntk.hu

A Projekt bemutatása:

A projekt egy olyan, a célcsoport valós igényei mentén kifejlesztett, fenntartható modell működtetését biztosítja, amely készségfejlesztő programokon keresztül támogatja az Egyesült Királyságban és más külföldi országokban élő tehetséges magyar fiatalok munkaerőpiaci versenyképességének növelését, hazai szakmai kapcsolatrendszerének építését, a hazai munkaerőpiacra és a hazatérés praktikus aspektusaira vonatkozó ismereteinek bővítését, továbbá a magyar kulturális és nemzeti értékek megélését.

A projekten belül a következő tevékenységeket valósítjuk meg.

 • NEXT Hungary Gyakornoki és Pályakezdő Program

A programban a NEXT partnercégekkel együttesen pályakezdő és gyakornoki pozíciókat közvetítünk a célcsoportunk részére.

 • Hallgatói és diákfórumok

A Londoni Tehetség Központ az Egyesült Királyságban levő diákközösségekkel közösen szervez online/offline rendezvényeket, melyek a célcsoport érdeklődési körébe illeszkedik a szélesebb elérés érdekében.

 • Vezető érzékenyítő workshopsorozat

A fiatalok vezetői ismeretekre való érzékenyítése, támogató peer közösség teremtése és önfejlesztésük támogatása. A workshopsorozat vezető beosztású szakemberek és coach-ok részvételével zajlik, a célja a programnak a tehetséges fiatalok jövőbeni vezetői beosztására és az ezzel járó felelősségre való érzékenyítése, felkészítése.

 • Mentorprogram

A fiatalok személyes tanácsadást kapnak, amely a későbbiekben – az egyetem befejezése után – elősegíti, hogy Magyarországon kezdjék meg vagy folytassák szakmai karrierjük építését. A programban olyan vezető beosztású szakemberek, cégvezetők végzik a mentori feladataikat, akiknek van külföldi felsőoktatási munkatapasztalata és Magyarországon dolgoznak jelenleg. A munkát egy vezető mentor támogatja.

 • Nyilvános beszéd fejlesztő workshop (SpeakUp)

A képzés célja, hogy az Egyesült Királyságban, külföldön vagy Magyarországon élő magyar fiatalokat felkészítse abban, hogy hatékonyabban fejezzék ki magukat. A workshopsorozatot Benkő Vilmos nyilvánosbeszéd-specialista, a Speak Academy alapítójának közreműködésével valósul meg.

 • Vállalkozásösztönző képzés (LiftUp)

Az Egyesült Királyságban, más külföldi országokban és Magyarországon élő, vállalkozói motivációval, üzleti ötlettel vagy startuppal rendelkező magyar fiatalok számára létrehozott kurzus.

 • Magyar Kulturális és Közösségépítő Estek

A világ neves felsőoktatási egyetemein tanuló magyar hallgatók és az üzleti, szellemi élet szereplői közötti kapcsolatépítés a magyar kultúra segítségével.

 • Talent Zone

Különböző területen tanuló, dolgozó fiatalok együttműködésével és holisztikus szemlélete alapján egy problémafelvetésre reflektáló rövid pilot terv készüljön, melyhez szakmai segítséget kaptak a résztvevők.

 • Szakmai workshopok és szakmai konferenciák

Olyan workshopok és konferenciák megrendezése, ahol a karrierépítéshez kapnak gyakorlati segítséget a résztvevők.

 • Online tematikus workshopok

A fiatal tehetségek és a piaci trendek alapján olyan workshopok kerülnek megrendezésre, melyek a célcsoportot a leginkább érintik és a legnagyobb elérést generálják (2020/2021. évi pilotok – plAIground workshopsorozat, Industry Insight workshopsorozat).

 • NEXT MeetUp sorozat

Hatékony kapcsolatépítési stratégiák elsajátítása, alkalmazása és tudatos fejlesztése, illetve kapcsolatépítés.

Londoni Tehetség Központ projekt 2021

EnglishFrenchGermanHungarianSpanish